VELKOMMEN TIL FKP

Inntektsregler

Fra 01.01.15 er det innført nye regler for inntekt ved siden av uførepensjon etter samme prinsipp som de nye reglene i folketrygden. Innvilget uføregrad holdes fast, men uførepensjonen reduseres hvis man har inntekt som overstiger inntektsgrensen.

Inntektsgrensen er det som det forventes at en skal tjene i tillegg til pensjonsutbetalingen. De som har innvilget uføretrygd i folketrygden får i tillegg et fribeløp på 40 % av grunnbeløpet pr. år. Dersom du tjener mer enn dette vil pensjonskassen beregne et fradrag i utbetalingen for den delen av arbeidsinntekten som overstiger inntektsgrensen.

All inntekt skal medregnes. Også inntekt utenfor offentlig sektor. Hvis forventet inntekt endres (høyere eller lavere) må du gi pensjonskassen skriftlig melding om dette på eget skjema.

Hvis inntekten oversiger 80 % av den inntekten du hadde før du ble ufør skal pensjonsutbetalingen stanses. Dersom inntekten senere reduseres til et lavere beløp vil pensjonen bli satt i gang igjen. Hvis våre opplysninger om tidligere inntekt ikke er riktige må du gi pensjonskassen skriftlig melding om dette på eget skjema.

Skjema for endring av inntektsopplysninger LINK!

Forside 2022

Kontakt

Flekkefjord kommunale pensjonskasse
Kirkegaten 50
4400 Flekkefjord

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon 38 37 28 50

Org.nr. 940 468 671
Bankgiro 3030.32.65003